Saturday, May 21, 2022

2. päev - Avapäev Krakowis

 Reede hommik hotellis oli suurepärase hommikusöögilauaga. Vaikselt kogunesid ka erinevate maade tiimid. Rahvast oli palju, aga mõned näod tulid tuttavad ette - seega oskasime küll kokku viia, et kes Portugalist või kes Põhja-Makedooniast ning võõrad näod olid taanlased (nemad eelmisel korral tänu koroonale kohale tulla ei saanud.)

Radoslaw tellis kõigile taksod ja me sõitsime Krakowi ülikooli Registreerusime, saime kaelakaardid, ja veel igasuguseid asju. Auditoriumis tuletati kõigile meelde mis projektis me osaleme ja millises järjekorras asju teha tuleks. Siis tutvustas igaüks oma organisatsiooni ja jagas kõigile kingitusi. Meil olid seekord kingid kaasas vastuvõtjatele (Karol, Radsolaw ja Paulina) ning maiustused kõigile teistele. Peale kohvipausi  jaotusime gruppidesse. (Numbrid ja värvid olid juba kaelakaartidele taha kirjutatud) ning algas töö sektsioonides. Selle kokkusaamise lõpuks peaks valmima komplekt rohelise bioloogia tunde, mida saab läbi viia klassiruumist väljas.


Viis gruppi tegelesid tundide planeerimisega ja kuues grupp diskuteeris Poola aineühenduse korralduse üle. 

Lõunasöögiks anti meile tomatisuppi (Heli tellimise peale) ja hunnik erinevaid pelmeene. Kui enne 24. veebruari nimetati neid vene pelmeenideks, siis nüüd nad kannavad nime ukraina pelmeenid - spinati ja toorjuustuga, hapukapsaga, kohupiima ja vürtsidega, hakklihaga. Ja lõpetuseks tükk õunakooki ja kohv. 

Pärast lõunat suunduti jalutuskäigule. 6. grupp arutas oma teemat veel. Ülejäänud käisid endises paekivikarjääris, kus 1. juunil avatakse uhke supluskoht. Oli võimalus looduses oma tunnile peale vaadata.Õues oli kuum ja enamus väga kaua päikese käes mõelda ei jaksanud ning suunduti kiirelt Ülikooli kaitsvasse konditsioneeritud ruumi. 

Õhtul pärast värskendavat tualetti, toimus kolmekäiguline  "Welcome dinner" rohke veiniga. Eestlastel kõht täis ja põhku. Portugaallased ja taanlased alles siis ärkasid ja sukeldusid Krakowi ööellu.

No comments:

Post a Comment

REIS TALLIN-MUNICH-PORTO-COIMBRA

Kokkusaamisele Portugali sõitsid (nagu esmakohtumiselegi ) juhatuse liikmed Heli Illipe, Leelo Lusik, Aiki Jõgeva. Väljumine Tallinnast alga...