Sunday, September 24, 2023

24. september - LOODUSMAJA ja TAMME GÜMNAASIUM

Hommikust tööd alustasime seekord pool tundi hiljem. Loodusmajja jõudsime pool10. Meid võttis vastu Aili Elts. Kogu seltskond jagunes kaheks. Ott Maidre juhatas ühe grupi läbi maja, tutvustas ruume ja rääkis oma meenutusi sellest ajast, kui ta veel loodusmajas töötas. Eriti elevile läksid inimesed kui said kasvuhoones tuuseldada ja loomade klassis erinevate puuride sisu uurida. Pildistati igasuguseid tabeleid seintel, topiseid, laste töid jne. Tekkis palju huvitavaid ideid. Hiljem rühmad vahetusid. Me liikusime koos Aili Eltsiga õppeklassi ja hakkasime tegutsema nahkade-koljude ja junnidega. Oli põnev otsida põdra või kopra pildile vastavaid väljaheiteid või  viia kokku kolju ja nahk. Ka sellest töötoast saime kaasa palju põnevat. Seekord olid kõige populaarsemad pildistamisobjektid sarved (metskits, põder ja hirv). Naisterahvad sättisid neid rõõmuga pea külge (millegi pärast ei teinud seda mehed :D).

Järgmisse söögikohta  DuNordi pidid kõik omal käel minema. Kes soovis võttis takso või Bolti, osad lippasid jala. Ilm oli ilus ja õigeks ajaks jõudsid kohale kõik. Du Nord oli meie jaoks spetsiaalselt lahti tehtud ning söögis saime kiievi kotletti (rohke võiga) koos salati ja kartuliga. 

Teise poole päevast veetsime Tamme Gümnaasiumis. Imeilus kool. Õpetaja Urmas Tokko tegi meile ringkäigu, näitas klasse, laboratooriume, pakkus kohvi ja krõbinaid. Lõpuks alustati ka tiimitööde ja tunniplaanide koostamisega.  Juhatus kuulas samal ajal arutelu meie Bioloogiaõpetajate Ühingu süsteemist ja SWOT-analüüsi (tugevused, nõrkused, vajadused ja ohud).

Lõpuks ometi kaks tundi vaba aega. Meri organiseeris Loodusmuuseumi tuuri ja linnaekskursiooni. Enamus läks kaubandusega tutvuma. 

Õhtusöök oli seekord Püssirohukeldris. Pakuti salatit, seapraadi hapukapsaga ja kohupiimapontšikuid maasikamoosiga. Ning ohtralt õlut ja Vana Tallinna likööri. Seltskond oli lärmakas ja hõisati erinevaid tooste. Pärast püssirohukeldrit liikus osa seltskonda edasi "Pahadesse poistesse", aga kuna taanlastel oli "paastupäev", siis sinna väga kauaks ei jäädud, sest boss käskis magama minna.


No comments:

Post a Comment

REIS TALLIN-MUNICH-PORTO-COIMBRA

Kokkusaamisele Portugali sõitsid (nagu esmakohtumiselegi ) juhatuse liikmed Heli Illipe, Leelo Lusik, Aiki Jõgeva. Väljumine Tallinnast alga...