Friday, September 22, 2023

22. september - TREFFNER ja ERM

Päev algas jalutuskäiguga Treffneri Gümnaasiumisse. Meid võttis vastu ja organiseeris Ott Maidre. Suur juht Heli oli omale tõveussi kusagilt külge saanud ja ravis end. Osalejad said omale kaelapaela koos nimesildiga, märkmiku ja pastaka, EBÜ logoga helkuri ning kotti ERASMUSE logoga. Kõigepealt tutvustasid osalejad end ja oma organisatsioone. Jagati kõigile kingitusi. Vahepeal saime kohvilauas suu magusaks. Ning seejärel jätkasime esitlusi. 

Lõunasöögi sõime Treffneris. Seejärel kogunesime jalutuskäiguks ja suundusime kiirkäiguks botaanikaaeda. Seal sai igaüks omale sobivas tempos ringi jalutada, õitsvaid taimi vaadelda ja pilte teha. (See on tänapäeva inimeste põhiline tegevus - jäädvustada kõike ja jagada). Jalutuskäik ERMi kulges mööda jõekallast ja läbi agulite. Kuigi maps näitas aega 32 minutit, kulus meie lonkimisega peaaegu tund. Temperatuur oli harjumatult suvine ning rõõmustasime väga, kui jõudsime suurde jahedasse betoonhalli. 

ERMis jagunesime kahte gruppi ja giidid tegid meile ringkäigu püsinäitusel ning vaatasime Uurali
Kaja. Infot oli tohutult ning erinevaid vaatamisi kõigile huvilistele. Aeg läks lennates. Pool grupist oli ERMis sulgemisajani välja ja ilmselt oleks veelgi olnud. Nii huvitav ülevaade sai.

Õhtusöögiks kogunesime Ränduri pubisse. Kõlistati veiniklaase ja õllekanne, hõisati tooste ning söödi kõht head-paremat täis. Ees on ootamas veel neli väga tegusat päeva.


 


No comments:

Post a Comment

REIS TALLIN-MUNICH-PORTO-COIMBRA

Kokkusaamisele Portugali sõitsid (nagu esmakohtumiselegi ) juhatuse liikmed Heli Illipe, Leelo Lusik, Aiki Jõgeva. Väljumine Tallinnast alga...